La fermesa

Fou fa anys, abans que jo nasqués, que tot va començar. Hi havia en aquest món un home valent, un revolucionari bo. Un cor de roure que creixia amb ànsies de llibertat. I per llibertat ha deixat de bategar. Ha estat un roure valent, del qual no parlen els diaris. Un roure que mai he conegut però que ha anat creixent i deixant sembra i fruit al seu pas.

Un dia, inquisidors propis d’un segle i un món ple de vileses i mals auguris van voler tòrcer la fusta que aguantava el bell arbre i n’hi van voler robar el  fruit per estampar-lo contra algun mur que creien massa net. Uns innombrables inquisidors. I el roure va decidir deixar gelar tota la resina amb l’aire gelat de l’hivern, cavant un cau on els seus fruits no poguessin ser mai robats.

Aquest roure que mai he conegut, és estandard d’una fermesa insòlita, en els nostres temps. I la injustícia s’ha fet palesa en la seva història i ha quedat amargament gravada en la seva escorça. De vegades la vida pren el gust amarg d’una llimona podrida de tanta cruesa mundana. I, aleshores resta un odi tàcit… o la serena certesa d’una fermesa amarada d’un dolor inexplicable.

Quant a annamassalle

Amateur en mil coses de la vida: el teatre, la música, la literatura i apassionada per totes elles. Surto de la generació del naranjito (l\'any 82) i començo a descobrir món... i creixo i descobreixo que tot està fet de petites coses: les relacions, el dia a dia, la quotidianitat sempre rutinària i sorprenent a la vegada. Finalment intento portar a terme aquest projecte de bloc, on vull assajar les meves primeres fotografies literàries d\'alguns racons quotidians.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 comentaris a l'entrada: La fermesa

  1. Miguel diu:

    Lo bueno de los árboles es que dejan frutos y semillas. Los carpinteros no pueden con eso…

  2. Anna diu:

    Sí… potser és l’únic consol que queda. Et juro que hi ha injustícies que em cremen el cor i em fan bullir la sang, no vulguis saber com!

Els comentaris estan tancats.