Aprendre a volar

Era un dia d’aquells especials. Un dia d’aquells en què decideixes regalar-te temps i entres a la llibreria per trobar la companyia dels llibres en l’aparent solitud. Era un dia d’aquells en què sembla que el món s’hagi posat d’acord perquè trobis quelcom que no saps que estaves buscant. De manera que no et costa trobar-ho perquè, entres per la porta de la llibreria per la qual normalment només surts. Perquè la llibreria ha canviat una mica la seva organització espacial i ha dedicat una taula gran a la secció de còmics. Perquè la secció de còmics sembla no tenir massa coses interessants excepte una petita perla. I és clar, no et costa veure-la. El títol El arte de volar et crida l’atenció. El dibuix de portada també. I l’enquadernat de tapa dura. Edicions Ponent sembla proposar algun regal inesperat.

Així que obres el volum i el fulleges. Entens que el llibre fa un repàs sobre la història d’Espanya a través d’un relat biogràfic, però et crida l’atenció sobretoto pel suïcidi. Per la organització del relat. La caiguda, planta a planta d’un home que va tardar 90 anys a aprendre a volar. T’estremeixes i et preguntes si tu també tardaràs tant de temps. De vegades tens la sensació que te’n surts però en general saps que et costa fugir de les presons que tu mateixa et construeixes quotidianament.

De seguida entens, doncs, que et trobes davant d’un tresor que acabaràs fent teu tard o d’hora. I el preu, que en una altra ocasió et faria pensar-t’ho bé, en aquest cas no et suposa cap impediment. Així t’endus el tresor i no pots esperar a arribar a casa per començar a degustar-lo. I un cop has començat et vius vivint en un altre món que també és el teu món. I poc a poc vas aprenent a volar amb el protagonista. I acabes el volum un diumenge d’agost al balcó, mirant a Sant Llorenç. I no pots evitar sentir una llàgrima que et llisca galta avall. Perquè de cop i volta et sents més viva. Perquè ara tens un nou company a la prestatgeria. Perquè la vida -i la mort-, de cop i volta, sembla que torna sonar com un repte, com un cant a la coherència, com un intent de llibertat, com un camí que amaga petits grans tresors que cal saber entrellucar enmig de tot el paisatge. 

Així que t’aixeques i entres al pis. I només pots sentir un gran agraïment vers Antonio Altarriba (no saps ben bé si al fill o al pare, segurament a tots dos) per haver-te fet arribar aquesta brillant narració de vida i mort i a Kim per haver sabut posar tan encertadament i expressiva unes imatges que dónen al guió una vida pròpia. Ara ho saps del cert, El arte de volar no és només un còmic.

Quant a annamassalle

Amateur en mil coses de la vida: el teatre, la música, la literatura i apassionada per totes elles. Surto de la generació del naranjito (l\'any 82) i començo a descobrir món... i creixo i descobreixo que tot està fet de petites coses: les relacions, el dia a dia, la quotidianitat sempre rutinària i sorprenent a la vegada. Finalment intento portar a terme aquest projecte de bloc, on vull assajar les meves primeres fotografies literàries d\'alguns racons quotidians.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

7 comentaris a l'entrada: Aprendre a volar

 1. sembla molt i molt recomanable… caldrà prendre nota.

  entrar en una llibreria (o fins i tot una biblioteca) és una de les millors formes de regalar-se temps; i amb sort, trobar alguna nova amistat eterna. és bonic deixar-se endur pel corrent passejant entre prestatgeries plenes de pàgines per descobrir i llegir.

 2. nike shox diu:

  I appreciate it! Thanks for sharing! http://www.nikeshoxfactory.com/

 3. repàs sobre la història d’Espanya a través d’un relat biogràfic, però et crida l’atenció sobretoto pel suïcidi. Per la organització del relat.

 4. d’Espanya a través d’un relat biogràfic, però et crida l’atenció sobretoto pel suïcidi. Per la organització del relat

 5. El dibuix de portada també. I l’enquadernat de tapa dura. Edicions Ponent sembla proposar algun regal inesperat.

 6. ok.trop cool et je reviendrai la prochaine fois.

 7. ok.trop cool et je reviendrai la prochaine fois.

Els comentaris estan tancats.